Trustpilot

Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ)

Der kan opstå et hav af spørgsmål i forbindelse med køb af plastdøre og plastvinduer, derfor har vi forsøgt at samle nogle af de hyppiste spørgsmål folk stiller os. Har vi ikke besvaret dit spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på info@bautik.dk eller ringe på 60623802.

BR18

Vores døre og vinduer er med 2-lags glas. Energiklasse B.  Derfor opfylder de ikke de nye krav til BR18 gældende fra 1-2-2021. Vores døre og vinduer kan bruges til de fleste sekundære bygninger. Undersøg altid hvad reglerne er for din kommune og hvad der kræves i bygningsreglementet.

Hvorfor skal jeg vælge døre og vinduer i plast fremfor træ eller træ/alu?

Du er måske en af dem der har købt en udhusdør lavet af krydsfiner i dit lokale byggemarked som allerede efter et par år er ved at forsvinde til råd? En af de bedste argumenter for at vælge plastdøre og plastvinduer fremfor f.eks. træ,  er den minimale vedligeholdese der kræves og at Plast/PVC er ikke udsat overfor råd og svamp. Det forlænger dermed levetiden af produktet markant og kræver derfor ikke den sædvanlige tur til Jem & Fix eller Bauhaus efter træbeskyttelse. Det eneste der kræves er almindelig rengøring efter behov, hvor autoshampoo er godt at bruge.

Hvad er holdbarheden på plastdøre og plastvinduer?

Plast forgår ikke som du vil opleve med døre og vinduer i træ overtid vil. I modsætning til træ, som kræver meget vedligeholdese med træbeskyttelse og rengøring, kræver plast/PVC døre og vinduer ingen speciel vedligeholdelse og holder derfor i mange år. De forgår ikke som nævnt tidligere til råd og svamp, de mørner ikke grundet den høje kvalitet plastdøre og vinduer produceres under og er derfor også resistente overfor UV stråler.  Derfor kan plastdøre og vinduer holde i flere årtier ved almindelig rengøring og vedligeholdelse.

Hvad er forskellen på en Plast Udhusdør og en Plast Facadedør?

Der er ikke den store forskel på Isoleringsevnen hos en Udhusdør og Facadedør, det er samme 2-lags Termoglas og isoleringsplader der bliver brugt til begge døre. Dog er der et par forskell som er værd at bide mærke i: 

  • Plast Udhusdøre er bygget med en 60mm karmtykkelse - Plast Facadedøre(og Terrassedøre) er bygget med 70mm karmtykkelse.
  • Plast Udhusdøre har ét punktslåsekasse - Plast Facadedøre har en 5 punkts låsestang.

En udhusdør gør sig bedst i rum der skal varmens minimalt op grunden der kun er et låsepunkt der holder dørpladen tæt på karmen. Det kunne f.eks. være redskabsrum, værksted, lager m.m.

En facadedør gør sig bedst i rum hvor der er beboelse og krav om at holde varmen inde, ved hjælp af de 5 låsepunkter. De er også gode til kolonihaver, sommerhuse, pavilioner, byggepladsskure m.m.