Trustpilot

Energiglas og Termoruder

Oprettet d.

Energiglas og Termoruder

Indholdsfortegnelse

  1. Forskellen på Termoruder og Energiglas
  2. 2-lags og 3-lags Glas
  3. Hvad er Argon
  4. Fordele ved Energiglas
  5. Punkteret rude?
  6. Uw Værdi
  7. ERef Værdi
  8. Godt Indeklima

Kender du forskellen på Termoruder og energiglas?

Termoruder og energiglas er begge designet til at holde varmen i dit hjem. Termoruder er vinduer med to lag glas, hvilket giver bedre varme isolering end vinduer med kun ét lag glas. Energiglas er et videreudviklet koncept i forhold til termoruder, hvor hulrummet mellem de inderste ruder er fyldt med argon gas og glasset er belagt med en tynd metalbelægning, for at reducere varmetabet og forbedre vinduets evne til at holde varmen indendørs.

Der findes både 2-lags og 3-lags energiglas - Hvilket skal jeg vælge? 

Hos Bautik har vi både 2-lags og 3-lags energiglas, afhængigt af hvor du skal bruge dine vinduer. 2-lags energiglas er godkendt til brug i sommerhuse, garager og kolonihaver, da det er designet til at give tilstrækkelig isolering til disse type bygninger. På den anden side, er 3-lags energiglas godkendt til brug i huse, da det er designet til at give en højere isolering og dermed spare mere på varmeregningen. Det er vigtigt at vælge det rigtige energiglas til din bygning, da det har stor indflydelse på vinduernes isoleringsevne.

Hvad er Argon?

Argon er en naturligt forekommende, klar og inaktiv gas, der anvendes i en række industrielle og teknologiske anvendelser. Det er den tredje mest almindelige gas i atmosfæren og er omkring tre gange tættere end luft.

Argon anvendes i vinduer som et varme isolerende materiale. Når det fyldes mellem to lag glas i et vindue, skaber det et termisk barriere, der forhindrer varmetab. Argon er mere effektivt end luft til at isolere, fordi det er tættere og ikke bevæger sig så nemt som luft. Vinduer med argon fyldt mellem glassene kan hjælpe med at reducere varmetabet gennem vinduerne, hvilket kan hjælpe med at holde dit hjem varmere i vintermånederne og mindske varmeregningen.

Det er også vigtigt at nævne, at argon er en uskadelig og ikke-giftig gas, så det er sikkert at bruge i vinduer og andre bygningskonstruktioner.

Døre og vinduer med Energiglas - hvad er fordelene?

Døre og vinduer med termoruder har flere fordele, her er nogle af dem:

  • Bedre isolering: Energiglas har to eller flere lag glas, som skaber en barriere mod varmetab. Dette kan hjælpe med at holde dit hjem varmere i vintermånederne og køligere i sommermånederne, hvilket kan spare på varmeregningen.
  • Støjreduktion: Energiglas kan også hjælpe med at reducere støj fra trafik eller andre eksterne kilder, da deres flere lag glas kan fungere som en lydisolator.
  • Øget sikkerhed: Energiglas er ofte designet med et sikkerhedslag, der kan forhindre indbrud eller beskadigelse af ruden.
  • Forlænget levetid: Energiglas er ofte lavet af stærkere og mere holdbare materialer end almindelige vinduer, hvilket kan forlænge deres levetid.
  • Bedre udseende: Energiglas kan også give et bedre udseende til dit hjem, da de ofte er designet i moderne og tidssvarende stilarter.
  • Bedre energi-effektivitet: Energiglas kan hjælpe med at reducere dit hjems energi-brug, hvilket kan spare penge på varmeregningen og være mere bæredygtigt for miljøet.

Samlet set kan Energiglas hjælpe med at forbedre både komforten og økonomien i dit hjem, samt give et bedre udseende og øget sikkerhed.

Hvordan ved man om en termorude er punkteret?

Der er flere tegn, du kan se efter for at bestemme, om en termorude er punkteret:

Kondens: Hvis du bemærker kondens mellem de to lag glas i en termorude, kan det være et tegn på, at ruden er punkteret. Kondens kan opstå, når luft eller gas, som normalt er fanget mellem glasene, slipper ud.

Mistede isolering: Hvis du oplever, at dit værelse er køligere end normalt, kan det være et tegn på, at termoruden har mistet sin isoleringsevne. Det kan skyldes et punkteret i ruden.

Bubbles eller rynker i isoleringsfilm: Nogle termoruder er udstyret med en film, der er placeret mellem de to lag glas. Hvis du bemærker bobler eller rynker i denne film, kan det være et tegn på, at ruden er punkteret.

Ridser eller skader på glas: Hvis du bemærker skader eller ridser på glaset, kan det også være et tegn på, at ruden er punkteret. Det kan skyldes en fysisk skade eller korrosion.

Hvis du bemærker et eller flere af disse tegn, bør du kontakte en professionel for at få den undersøgt og repareret. Det er vigtigt at få repareret eller erstattet en punkteret termorude hurtigt, da det kan føre til øget varmetab og højere varmeregning.

Uw- Værdi - Hvad er det?

U-værdi (også kendt som U-faktor) er en måling af, hvor godt et materiale eller en konstruktion isolerer mod varmetab. Det fortæller, hvor meget varme der går tabt gennem et materiale eller en konstruktion i forhold til den omgivende temperaturen. Jo lavere U-værdi, jo bedre isoleringsevne har materialet eller konstruktionen.

U-værdi er normalt målt i W/m²K (Watts per kvadratmeter per grad Kelvin). For eksempel, hvis en væg har en U-værdi på 0,15 W/m²K, betyder det, at for hver grad forskel i temperatur mellem indersiden og ydersiden af væggen, vil der gå 0,15 watt varme tabt gennem væggen pr. kvadratmeter.

U-værdi kan måles for enkelte komponenter i en bygning, såsom vinduer og døre, eller for hele bygningen som helhed. Det er vigtigt at vælge bygningskomponenter med lave U-værdier for at opnå god isolering og reducere varmetab og varmeregningen.

ERef Værdi

ERef (også kendt som gennemsigtigheds- eller solvarme gennemgangskoefficient) er en måling af, hvor meget solenergi, der kan trænge igennem et materiale eller en konstruktion. Det fortæller, hvor meget solvarme der kan trænge ind i bygningen gennem et materiale eller en konstruktion i forhold til den totale mængde solenergi, der rammer materialet eller konstruktionen. Jo højere ERef-værdi, jo større er mængden af solvarme, der kan trænge igennem.

ERef er normalt målt i en procentdel og det kan variere fra 0% til 100%. For eksempel, hvis et vindue har en ERef-værdi på 70%, betyder det, at 70% af solenergien, der rammer vinduet, kan trænge igennem vinduet og ind i bygningen.

ERef-værdien kan være vigtig for at vurdere, hvor meget solvarme, der kan trænge ind i bygningen, og hvor meget, der skal køles ned. Det kan også være vigtigt for at vurdere, hvor meget solenergi der kan bruges til at opvarme bygningen eller til at producere elektricitet via solceller.

Godt indeklima med Energiglas

For at opnå et godt indeklima med energiglas i vinduerne, anbefales det at:

Vælge vinduer med en høj U-værdi og lave ERef-værdi: Det vil sikre, at varmetabet gennem vinduerne er minimal og at solvarme ikke trænger ind i bygningen i et uønsket omfang.

Regulere solafskærmning: Det er vigtigt at have mulighed for at regulere solafskærmningen, så man kan justere mængden af sollys, der trænger ind i bygningen efter behov og årstid. Det kan være med persienner, gardiner, eller automatiske solafskærmninger.

Ventilation: Det er vigtigt at sørge for god ventilation i bygningen, da det kan hjælpe med at fjerne skadelige stoffer og forbedre luftkvaliteten. Det kan være ved hjælp af åbne vinduer, ventilationsanlæg eller luftrensere.

Temperaturen: Det er vigtigt at holde en behagelig temperatur i bygningen, da det kan hjælpe med at forbedre trivsel og produktivitet. Det kan være ved hjælp af varme- eller kølesystemer eller naturlig ventilation.

Undgå kilder til skadelige stoffer: Det er vigtigt at undgå kilder til skadelige stoffer, såsom røg, kemikalier eller forurening.

Ved at tage højde for disse faktorer, kan man opnå et godt indeklima, selv når man har energiglas i vinduerne. Det er vigtigt at kombinere isoleringsevnen fra energiglas med andre metoder for at opnå det bedste indeklima.


 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar